عکاسی مهم ترین بخش تبلیغات
عکاسی، مهم ترین بخش تبلیغات
عکاسی مناسب از محصولات نقش مهمی در فرآیند تبلیغات دارد. این امر پیش از ظهور دوربین های دیجیتال نیز بسیار مهم بود. هر برند جویای نامی باید به ثبت تصاویر باکیفیت از محصولاتش توجه داشته باشد. امروزه عرصه بازاریابی و تبلیغات بیشتر در شبکه های اجتماعی دنبال می شود. ویژگی اصلی این شبکه ها نیز توجه بیش از اندازه کاربران به محتوای بصری است. عکاسی تبلیغاتی به معنای ثبت تصویر از یک یا چند محصول در کنار هم است. در چنین تصاویری امکان استفاده از محصولات به تنهایی یا در قالب حضور یک مدل امکانپذیر است. استفاده از مدل در راستای ایجاد فضایی صمیمی تر صورت می گیرد.
امروزه عکاسی از محصولات در قالب ابزار اصلی برای دستیابی به اهداف بازاریابی و تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد. فروشگاه های بزرگ اغلب دفترهای راهنمای متنوعی در مورد محصولات مختلف دارند. این امر نیاز برندها به ثبت تصاویر باکیفیت و دقیق از محصولات شان را بیشتر می کند. به علاوه، طراحی سایت رسمی برای برندها نیز این نیاز را دوچندان می کند. با نگاهی ساده، تقریبا در تمام حوزه ها نیاز به تصاویر باکیفیت از محصولات احساس می شود، بنابراین نیازی به بیان اهمیت این حوزه نیست. نکته مهم در اینجا چگونگی یافتن عکاسی حرفه ای برای ثبت بهترین تصاویر ممکن از محصولات مان است.
بی تردید بسیاری از صاحبان کسب و کار نسبت به مهارت های عکاسی شان اطمینان بالایی دارند. در واقع بسیاری از مردم اینگونه هستند. نکته مهم در اینجا تفاوت میان عکاسی تفریحی و ساده با شیوه حرفه ای آن است. کار با دوربین های دیجیتال و پیشرفته چندان ساده نیست. بدون طی دوره های آموزشی در این زمینه شانس ما برای ثبت تصاویر جذاب بسیار پایین خواهد بود.
برندهای بزرگ همیشه اهمیت عکاسی حرفه ای از محصولات شان را مدنظر دارند. به همین خاطر آنها همیشه تصاویر زیبایی در معرض دید مخاطب قرار می دهند. بسیاری از مشتریان فقط با نگاه به بروشور برندهای بزرگ محو محصولات شان می شوند. این امر به طور معمول در مورد برندهای کوچک تر رخ نمی دهد. هدف اصلی من در این مقاله بررسی راهکارهای یافتن عکاس حرفه ای برای برندمان و رقابت با برندهای بزرگ در عرصه تبلیغات خواهد بود.
مطلب مرتبط: تبلیغات برند چیست و چرا کسب و کارها به آن نیاز دارند؟
موفقیت در زمینه عکاسی تبلیغاتی شامل چند المان مهم است. پس زمینه، جای گذاری درست محصول، رنگ بندی چشم نواز و در نهایت استفاده از دوربین باکیفیت المان های اصلی کار را تشکیل می دهد. بی تردید چنین فرآیند پیچیده ای بدون همکاری با یک عکاس حرفه ای به خوبی انجام نخواهد شد.
بدون شک همکاری با یک عکاس حرفه ای حالت ایده آل برای بسیاری از کسب و کارها خواهد بود، با این حال در عمل چنین فرصتی کمتر پیش می آید. دلیل اصلی این امر کمبود بودجه برندهاست، بنابراین یادگیری تکنیک های کاربردی در این زمینه اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. اگر شما در زمینه یافتن عکاسی حرفه ای با محدودیت های عمده مواجه هستید، به تکنیک های ذیل توجه کنید. در زمینه استخدام عکاس حرفه ای نیز توجه به آگاهی طرف مقابل از این تکنیک ها معیار ارزیابی مناسبی خواهد بود.
1. توجه به میزان جذب مخاطب
فعالیت به عنوان عکاس به معنای ضرورت توجه به نکاتی فراتر از درک و مشاهده افراد عادی است. بسیاری از افراد ادعای داشتن مهارت بالا در زمینه عکاسی را دارند، با این حال در عمل فقط افراد حرفه ای توانایی ثبت تصاویر زیبا را دارند. میزان جذب مخاطب از سوی هر تصویر بستگی به دقت ما در افزایش کیفیت موقعیت اجزای عکس دارد. یک تصویر باکیفیت به طور طبیعی موجب توجه بیشتر مخاطب می شود. به این ترتیب فرآیند تبلیغاتی محصول ما به شیوه ای تاثیرگذار دنبال خواهد شد. وقتی از کیفیت عکس صحبت می کنیم، دقیقا منظورمان چیست؟ بسیاری از افراد این امر را با ثبت تصاویر باکیفیت از نظر مقدار پیکسل اشتباه می گیرند. در حوزه تبلیغات مقدار پیکسل تصاویر فقط یکی از بخش های مهم محسوب می شود. شرایط قرار دادن محصول اصلی، فرم پس زمینه و مقدار نور مورد استفاده در افزایش کیفیت نهایی تاثیر انکارناپذیری دارد. به طور معمول همه ما با عکاسی پرتره آشنایی داریم. در اینجا نیز شرایط دقیقا مانند عکاسی پرتره است. بازی با المان های اساسی در ثبت تصویر همیشه نتیجه مناسبی در پی خواهد داشت. به این ترتیب ما فرصت بهتری برای ثبت تصاویر باکیفیت خواهیم داشت.
یکی از ایرادهای اصلی افراد تازه کار در زمینه عکاسی ترس از ایجاد تغییر در ساختار اجزای موجود است. اگر ما همیشه به یک شیوه ثابت عکاسی کنیم، هیچ گاه خلاقیت-مان شکوفا نخواهد شد. نتیجه این امر ناتوانی ما در زمینه بهبود وضعیت تبلیغاتی برندمان خواهد بود. بازی با المان های اساسی در عکاسی و دوربین در دست ما همیشه نتایج مثبتی در پی دارد. البته این امر به معنای بارگذاری هر تصویری نیست. کیفیت نهایی تصاویر باید از طریق هماهنگی با کارشناس های حرفه ای تایید شود. سپس همه چیز برای بارگذاری رسمی تصاویر فراهم خواهد بود.
2. اهمیت توانایی تعیین کیفیت سوژه ها
یک عکاس حرفه ای باید توانایی لازم برای تعیین کیفیت سوژه عکاسی اش را داشته باشد. به طور معمول محصولات مختلف در رنگ های گوناگون تولید می شود. به این ترتیب یک بازاریاب باید نوع عکاسی از هر محصول را به خوبی بداند. بی تردید شیوه عکاسی از یخچال با پوشاک ورزشی متفاوت است. به علاوه، رنگ هر محصول در ساختار کلی تصویربرداری تفاوت ایجاد خواهد کرد. ایجاد هماهنگی میان پس زمینه و رنگ اصلی سوژه عکاسی بسیار ضروری است. این امر نیازمند آگاهی ما از روانشناسی رنگ ها خواهد بود. امروزه هر رنگ تاثیر خاصی بر روی مخاطب دارد. بدون آگاهی از این تاثیر امکان جلب نظر مخاطب وجود نخواهد داشت.
مطلب مرتبط: مدل های مختلف تبلیغاتی در دنیای امروز
صرف نظر از تعیین کیفیت سوژه ها، باید به وضعیت کلی تصویر نیز توجه داشت. امروزه فقط کیفیت فول HD و 4K کاربران را راضی خواهد کرد. کیفیت های پایین تر به طور معمول واکنش مناسبی از سوی کاربران را در پی ندارد.
امروزه بسیاری از برندها برای کاهش هزینه های جاری خود در پی یادگیری تکنیک-های عکاسی تبلیغاتی هستند. به نظر من تکنیک فعلی مهم ترین و کاربردی ترین نکته در زمینه مدیریت جلوه بصری تبلیغات مان است، بنابراین بدان توجه ویژه ای داشته باشید.
3. معمایی به نام بودجه برند
بی تردید عکاسی آماتور صرفه جویی زیادی برای برندها دارد، با این جال تکلیف دقت تصاویر و میزان تاثیرگذاری شان چه می شود؟ بی تردید عکاسی آماتور تاثیر موردنظرمان بر روی مخاطب را در پی نخواهد داشت. به این ترتیب ما در عمل با هزینه کمتر تاثیرگذاری کمتر نیز دریافت می کنیم. وقتی از عکاسی حرفه ای صحبت می کنیم، هدف اصلی استخدام عکاس حرفه ای نیست. افزایش مهارت شخصی در زمینه عکاسی نیز به اندازه همکاری با عکاس های حرفه ای مهم است. به این ترتیب ما فرصت کافی برای صرفه جویی در هزینه های برندمان و ثبت تصاویر زیبا را خواهیم داشت.
مطلب مرتبط: مسئله اصلی تبلیغات برند
مهارت در زمینه عکاسی به معنای ثبت تصاویر شلوغ نیست. امروزه در حوزه عکاسی الگوی مینیمال طرفدارهای بیشتری دارد. مفهوم عکاسی مینیمال به ثبت تصاویر در حالت ساده اشاره دارد. به این ترتیب ما باید نهایت تلاش مان برای ثبت تصاویر ساده را به خرج دهیم. شاید در نگاه نخست ثبت تصاویر ساده امر راحتی به حساب آید، اما در عمل دشواری های این الگو بسیار بیشتر از حد انتظار خواهد بود.
نکته بعد در مورد شناخت سلیقه مخاطب است. به راستی مخاطب هدف ما چه نوع تصاویری را بیشتر دوست دارد؟ اغلب برندها در پاسخ به این پرسش دچار مشکلات زیادی می شوند. به این ترتیب ضرورت مطالعه پیرامون سلیقه مشتریان همچنان موضوعیت دارد. در این زمینه هیچ فرمول یکسانی برای تمام برندهای موجود نیست. ما باید با استفاده از تجربیات مان و تحلیل سلیقه مشتریان دست به انتخاب بزنیم. هرچه دقت ما در این مرحله بیشتر باشد، امکان دستیابی به نتایج بهتر افزایش می یابد.
جمع بندی نهایی
همیشه اهمیت مهارت و تمرین برای دستیابی به تکنیک های بهتر عکاسی را به یاد داشته باشید. هیچ عکاسی یک شبه بدل به فردی حرفه ای نشده است. با تمرین و تداوم تلاش برای دستیابی به مهارت بیشتر موفقیت برندمان در زمینه تبلیغات بصری تضمین خواهد شد. نکته جالب در این میان امکان نگاه به حوزه عکاسی تبلیغاتی به عنوان شغلی جانبی است. این امر درآمد اضافه ای برای ما و برندمان به همراه خواهد داشت.